<— Tillbaka till Artiklar

Brevinbjudan.

 

Hej på Er alla barn och föräldrar!

 

Det är Glenn Bengtsson, Kantorn ni vet, som skriver och stör! Vi vill gärna bilda en Barnkör i Tyringe Församling och tänkte genast på Stjärnan — Stänglarna, Knoppen och Förskoleklassen: Finns det några intresserade barn i dessa grupper som vill sjunga med mig i Tyringe Kyrka onsdagar kl. 13-13.45?

 

Ni lär säkert känna igen en hel del från våra sångstunder nere på Stjärnan, både av sånger, ramsor och bus — en Sprattelgubbe, Krokodil eller Gårilla är väl aldrig fel emellanåt… Men vi kommer att ha kul på andra sätt när vi övar in sådant som man kan sjunga på gudstjänst i Kyrkan (som vi redan gör ibland på Annandag Påsk och Första Advent); eller för kompisarna på Stjärnan; eller hos de gamla på vårdboendet Björklunda alldeles nedanför kyrkan; eller vid samlingar i Stora Salen i Kyrkans Hus — eller kanske vid andra spännande tillställningar.

 

Vi kan ju alltid klämma i med Kaninsången, Vi har kommit hit för att höra om Jesus! eller Stjärnsången. Det kan bli vår- och sommarsånger när den tiden kommer eller Advents-, Lucia- och Julsånger när det lackar mot jul. Jag tänkte även lära Er ett par av mina egna barnsånger: Ni kan ju fundera över vad Gullsång egentligen handlar om. Eller Hur bra Du är!, Sången om Nästan och Ömt som en vind. Eller ännu värre: Tungvrickarvisan och Vi kommer ingenstans!

 

Alla är hjärtligt välkomna! Vi kan förhoppningsvis sätta igång någon gång på våren.

 

Glömde jag berätta vad kören heter? Hoppla! Den heter: STJÄRNKLART — En kör att önska sig!

 

Sång- och Bushälsningar från Glenn Bengtsson

 

 

Några månader senare.

 

Så skrev jag till barn och föräldrar på Stjärnans Förskola i Tyringe Församlingshem den 7 december 2017, en kväll då familjen fick lida av leda medan detta brev författades, för att sedan presentera tanken om en barnkör, som funnits ett par år i församlingen, en dryg vecka senare efter förskolans luciatåg för familj, släkt och vänner. En hel del intresserade hörde av sig och ett destillat av brevet mailades till föräldrarna av förskolechefen Gunnel Pålsson.

 

Inte sjutton blev det någon barnkör under våren — och nu är det sommar!

 

Leave a comment