Koralsång och Solosång i Kyrkan eller Borgerlig Officiant i Kapellet: Trösterika Toner, Personliga Ord eller Läkande Sång.

[column_third]

Det finns det. Begravning har i mer än tjugofem år tillhört — och tillhör — en av mina dagliga sysslor. Det må vara KORALSÅNG, att hjälpa församlingen med psalmsången; SOLOSÅNG, att sjunga Era önskesånger; BORGERLIG OFFICIANT, att förrätta icke kyrklig ceremoni utifrån Era önskemål och läsa dikter, minnesord eller andra texter, framföra solosånger eller spela solostycken; eller KANTOR, att tjänstgöra som kyrkomusiker.


Att så bra som möjligt få bidra med tröstande musik, personliga ord, rentav läkande sång, ofta efter givande samtal med Er anhöriga, känns alltid bra inombords och har alltsedan de första åren på nittiotalet varit anledningen till att man bara vill fortsätta!


Begravningen kan bli ett avsked, en överlåtelse eller en minnes-stund, men även ett Musikaliskt Minne, ett Gemensamt Minne att delas av alla dem som deltager — något att samlas kring, att vårda och hämta kraft ur, som vi så ofta gör med andra tankar, minnen och upplevelser.


[/column_third]

[column_third]

[/column_third]

[column_third]

Vad gör man när någon dör? — Hur väljer man Solosånger och Musik? — Vad har Musiken för Funktion på Begravning? — Vilken är skillnaden mellan Kyrklig och Borgerlig Ceremoni?


Detta är några av de tusen frågor man kan vilja ställa och några av svaren finns här. Gemene man har förhoppningsvis inte alltför stor erfarenhet av begravning och därför kan artiklarna vara en god introduktion till samtal med begravningsbyrå och präst/officiant eller solist och musiker. Sidan kan så åter komma till användning vid samtal med familj, släkt och vänner om val av solosång vid kyrklig begravning eller om utformning av borgerlig begravning.


Tveka aldrig att KONTAKTA MIG med frågor och funderingar!


NÅGRA ARTIKLAR:

Kyrklig eller Borgerlig Begravning?Att välja Begravningsmusik.

En Koralsångares Vardag.Tag det Piano — eller Organissimo?

Om Kyrkovärdig Sång.Begravning, Färdtjänst och Vårdboende.

[/column_third]